Congres 2015

11de Belgisch Congres voor Ambulante chirurgie

vrijdag 27 februari 2015      Militair Hospitaal Neder-over-Heembeek

 

Beste vrienden van de ambulante chirurgie,

Het is ondertussen de elfde keer dat de B.A.A.S. haar tweejaarlijks congres organiseert en ook deze keer belooft het een boeiende dag te worden.

Naast een aantal klinische onderwerpen, wordt ook aandacht besteed aan populaire thema’s zoals lean en accreditatie en wordt voor het eerst ook de patiënt zelf aan het woord gelaten.

Prof. Corinne Vons (voorzitter van de Franse Vereniging van Dagchirurgie), onze keynote spreker, zal ons toelichten hoe de ambulante chirurgie in Frankrijk geëvolueerd is.

Het is mijn eerste congres als nieuwe voorzitter van de B.A.A.S. Het is dan ook met veel plezier dat ik onze erevoorzitter dr. Luc Van Outryve aan het woord laat over die andere grote organisatie, de I.A.A.S.

Ik hoop u allen zeer talrijk te mogen ontmoeten op deze unieke samenkomst van al wie bij de ambulante chirurgie in België is betrokken.

Dr. Kenneth Coenye

Voorzitter B.A.A.S.

Hier vindt u het programma

 

Onze hoofdsponsors:

Sponsors

 

Andere activiteiten het vorige jaar:

– 15de Belgian Surgical Week  14 – 17 mei 2014 : op uitnodiging van dr. Van Outryve gaf prof. Mc Whinnie (vertegenwoordiger van het Verenigd Koninkrijk bij de IAAS) een presentatie tijdens de openingssessie: u kan ze hier bekijken. Ook dr. Marc Coppens (UZ Gent, bestuurslid BAAS) gaf een lezing: “Day Care Surgery 

— AFCA Congres (Ass. Française de Chirurgie Ambulatoire), met presentatie door dr. Van Outryve

– NVKVV cursus “Acute pijn in het ziekenhuis

– Officiële opening chirurgisch dagziekenhuis GZA St Augustinus Wilrijk

– Medisch Centrum Aarschot viert 25 jaar